ZF 24

Circa 1.600 de seturi de jucării contrafăcute, în valoare de 160.000 de lei, confiscate în Constanţa

Circa 1.600 de seturi de jucării contrafăcute, în...

Autor: Mediafax

01.10.2016, 13:50 93

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră şi vameşii au controlat, în urmă cu două zile, un container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea pentru o societate comercială cu sediul în Râmnicu Vâlcea.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în municipiul Râmnicu Vâlcea.

În urma controlului poliţiştii de frontieră şi vameşii au descoperit 1.632 seturi jucării din plastic tip Lego, care purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 163.200 lei, dacă ar fi originale.

Bunurile au fost confiscate, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO