ZF 24

Citi si Morgan Stanley incearca sa ocoleasca plafonarea compensatiilor banesti ale directorilor

17.03.2009, 10:28 19

In incercarea de a anticipa restrictiile venite din partea guvernului american in privinta bonusurilor acordate executivilor, oficiali ai Citigroup si Morgan Stanley cauta diferite cai de a-si mentine satisfacuti angajatii, informeaza Wall Street Journal.

Executivii bancilor si altor institutii financiare care au beneficiat de ajutorul guvernamental pentru a se mentine pe linia de plutire iau in discutiei marirea salariului de baza pentru executivi si alti angajati care aduc profit.

Discutiile sunt inca intr-un stadiu incipient, guvernul neanuntand inca conditionari in privinta politicilor de recompensare ale companiilor pentru ca acestea sa aiba acces la programul TARP (Troubled Asset Relief Program).

Informatiile privind cautarea de alternative a companiilor vin dupa ce AIG, mentinuta in viata din banii contribuabililor, a anuntat ca va plati angajatilor sai bonusuri in valoare de 165 milioane dolari.

In luna februarie, presedintele Barack Obama a stabilit o limita de 500.000 dolari anual pentru platile executivilor de top din companiile care beneficiaza de fonduri guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO