ZF 24

Claudiu Ca­zacu, analist XTB România: În lipsa unor şocuri majore, Bursa mai are potenţial de creştere pentru săptămânile şi lunile următoare

Claudiu Ca­zacu, analist XTB România:  În lipsa unor...

Autor: Liviu Popescu

29.05.2017, 12:00 349

Bursa de la Bucureşti ar putea continua trendul ascendent în următoarele luni, în lipsa unor şocuri majore, este de părere Claudiu Ca­zacu, analist şef la compania de brokeraj XTB România.

„Indicele BET este pe un trend aliniat cu cel internaţional, dar susţinut şi de rezultatele bune din România în pri­mul trimestru“, a spus el. Claudiu Ca­zacu a adăugat că ar mai fi potenţial de creştere pentru săptămânile şi lunile următoare.

Pe parcursul săptămânii trecute, indicele BET a urcat cu 1,9%. Indicele a atins astfel cel mai ridicat nivel de după 15 ianuarie 2008.

Avansul indicelui a fost susţinut în prin­cipal de acţiunile Băncii Transil­vania, emitent cu 18,8% pondere în compoziţia indicelui, care au crescut cu 5,4% săptămâna trecută şi au atins ma­ximul istoric.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO