ZF 24

Claudiu Cercel, BRD: Lichiditatea a devenit mult mai confortabila acum

Claudiu Cercel, BRD: Lichiditatea a devenit mult mai confortabila acum. BNR a injectat in total 10 mld. lei
06.03.2009, 11:51 51

Injectiile de lichiditati in sistemul bancar realizate de banca centrala, in valoare de 10 miliarde de lei (circa 2,5 miliarde euro), au fost suficiente pentru a alunga orice risc de lipsa de lichidate in piata bancara, considera Claudiu Cercel, directorul adjunct al BRD, a doua mare banca din Romania.

“Lichiditatea a devenit mult mai confortabila in acest moment decat era in ultimul trimestru al anului trecut. BNR nu a ramas pasiva la ce s-a intamplat in toamna in sistemul bancar. A vrut sa ajute bancile. A scazut nivelul rezervelor minime obligatorii, si fac precizarea ca acesta este unul dintre cele mai ridicate nivele din Europa. Mai mult, BNR a avut un recurs important prin operatiile facute”, a spus Claudiu Cercel la conferinta “Franta-Romania: ansamblu european in fata crizei”, organizata de Camera de Comert si Industrie a Frantei in Romania, BRD Soc-Gen fiind unul dintre cei mai importanti membri.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO