ZF 24

CNVM a deblocat actiunile Broker, care revin la tranzactionare luni, 16 februarie

13.02.2009, 15:26 24

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis reintroducerea la tranzactionare a actiunilor Broker Cluj (BRK), care au fost suspendate pe 29 ianuarie, in urma descoperirii unei fraude la agentia din Deva a societatii de brokeraj.

In urma derularii unui control mai amplu privind activitatea Broker, CNVM a mai descoperit nereguli la sucursala din Baia Mare, careia i-a suspendat autorizatia de functionare. CNVM a mai solicitat societatii sa prezinte masurile organizatorice si operationale pe care le adopta in vederea desfasurarii activitatii in conformitate cu prevederile legale in vigoare si sa procedeze la efectuarea unui audit extern al activitatii desfasurate in perioada 2006 – 2009 atat ca intermediar, cat si ca emitent.

"In continuarea investigatiilor efectuate in legatura cu activitatea Broker Cluj Napoca, CNVM a dispus, in sedinta din data de 13 februarie 2009, suspendarea autorizatiei de functionare a sediului secundar al Broker din localitatea Baia Mare, luand in considerare informatiile preliminare furnizate de Corpul de control, din care reies indicii ca nu au fost mentinute evidentele, inregistrarile si conturile, astfel incat sa se asigure acuratetea acestora si, in mod distinct, corespondenta acestora cu instrumentele financiare si fondurile detinute in numele clientilor", se arata intr-un comunicat al CNVM.

"Pentru asigurarea protectiei investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase, CNVM a dispus, in sedinta din data de 29 ianuarie 2009, ca masura asiguratorie, si nu ca sanctiune, suspendarea autorizatiei de functionare a Broker Cluj Napoca. Decizia a avut in vedere conservarea documentelor si a bazei de date, pentru obtinerea tuturor informatiilor necesare clarificarii modului de functionare a societatii", se mai arata in comunicat.

In aceasta perioada, Corpul de control al CNVM a extins investigatiile si la un numar de cinci sucursale ale Broker, cu scopul de a obtine informatii privind activitatea acestora si a modului de comunicare cu sediul central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO