ZF 24

CNVM: Fondurile de investitii ale BT Asset Management nu actioneaza concertat cu compania la SIF1

24.04.2009, 20:01 37

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis ca fondurile de investitii administrate de BT Asset Management, companie detinuta de Banca Transilvania (TLV), nu actioneaza concertat cu societatea de administrare la SIF Banat-Crisana (SIF1).

"CNVM ne-a raspuns ca nu considera ca fondurile noastre actioneaza concertat cu BT Asset Management. in aceasta situatie, nu poate fi vorba nici de actiune concertata cu Banca Transilvania. in mod normal nu ar trebui sa avem suspendate drepturile la vot in AGA pentru aproximativ 2% din actiunile SIF Banat-Crisana", a declarat vineri, pentru Mediafax, Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management.

BT Asset Management administreaza doua fonduri de investitii deschise - BT Classic, BT Maxim - si fondul inchis de investitii BT Invest 1, care impreuna aveau la finele lunii martie active de 57,6 milioane lei.

Hanga a adaugat ca daca drepturile de vot ale grupului financiar din care face parte Banca Transilvania si BT Asset Management vor fi suspendate si la a doua convocare a AGA de la SIF Banat-Crisana, de sambata, institutia de credit va contesta in instanta decizia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO