ZF 24

CNVM interzice societatilor de brokeraj sa detina participatii de peste 33% la companii nefinanciare

13.08.2009, 19:50 33

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) va interzice societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) sa detina, pentru o perioada de peste doua luni, participatii mai mari de 33% la companiile nefinanciare, informeaza Mediafax.

SSIF-urile vor putea detine participatii calificate, de peste 33%, doar la institutiile de credit, financiare, de asigurare, leasing, factoring, de administrare de fonduri de investitii sau care presteaza servicii auxiliare activitatii bancare, cum ar fi servicii de procesare de date, ori desfasoară alte activitati similare si ale caror actiuni sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, potrivit unei dispuneri de masuri emise, joi, de autoritatea pietei de capital.

Daca un broker are o detinere de peste 33% la societati nefinanciare sau la companii care nu au emis valori mobiliare sau alte instrumente financiare, este obligat sa ia masuri, in maxim 12 luni, pentru vanzarea de titluri, astfel incat sa ajunga la mai putin de 33%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO