ZF 24

CNVM sanctioneaza actionarii care nu au derulat oferte publice de preluare

19.05.2009, 11:31 23

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a sanctionat cu 880 de lei firma Jantzen Development Bucuresti, reprezentand 5% din capitalul social, dupa ce compania nu a depus documentatia aferenta ofertei publice de preluare pentru Agromec Cocora (AGCW). Jentzen Development detine 70,42% din capitalul social al Agromec.

CNVM a avertizat de asemenea actionarii Ciac Oradea (CIAC), Mintas Ioan si Mintas Horia, dupa ce acestia nu au depus documentatia privind oferta publica de preluare in urma depasirii pragului de detinere de 33%. Cei doi actionari detin impreun` 47,67% din capitalul firmei, fiind obligati sa depuna in termen de 15 zile documentatia privind oferta publica de preluare sau sa-si micsoreze detinerile sub pragul de 33%.

In ultimele luni Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a facut presiuni asupra CNVM pentru a sanctiona actionarii care nu au derulat oferte publice de preluare dupa depasirea pragului de detinere de 33%.

Conform legii, actionarii care au depasit acest prag, in mod direct sau indirect, individual sau in mod concernant cu alti actionari, sunt obligati sa lanseze oferte publice de preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO