ZF 24

CNVM vine cu precizari referitoare la suspendarea activitatii Broker: Investitorii isi pot retrage banii si actiunile

30.01.2009, 14:25 16

Clientii Broker Cluj isi pot retrage banii sau actiunile detinute in conturile deschise la societatea de brokeraj, chiar daca CNVM a suspendat pentru doua saptamani autorizatia de functionare a firmei, informeaza reprezentantii Comisiei.

„Sunt permise atat operatiunile de depunere/retragere de numerar in/din conturile clientilor, cat si operatiunile referitoare la transferul valorilor mobiliare catre Sectiunea I a Depozitarului Central”, se arata intr-o informare transmisa presei de catre CNVM.

Reprezentantii CNVM mai arata ca societatea de brokeraj are obligatia de a informa corect si complet investitorii cu privire la drepturile pe care le au acestia, precum si obligatia de a lua masurile necesare pentru exercitarea acestor drepturi.

„Orice ingradire a exercitarii drepturilor investitorilor de catre societatea de servicii de investiţii financiare si/sau informarea necorespunzatoare se sanctioneaza potrivit reglementarilor legale in vigoare”, precizeaza CNVM.

Comisia a suspendat joi autorizatia de functionare a Broker Cluj pe o perioada de doua saptamani, societatea de brokera nemaiputand realiza tranzactii in numele clientilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO