ZF 24

Coca-Cola şi Pepsi şi-au împărţit „sferele de influenţă“ pe piaţa hotelurilor de cinci stele

Cei doi produ­cători rivali au venituri de câteva milioane de euro din contractele de exclusivitate cu hotelurile

Cei doi produ­cători rivali au venituri de câteva milioane de euro din contractele de exclusivitate cu hotelurile

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.03.2014, 00:07 1585

Giganţii din industria băuturilor non-alcoolice şi-au împărţit hotelurile de cinci stele din Capitală, Coca-Cola fiind singurul furnizor al Radisson Blu şi InterContinental, în timp ce Pepsi a câştigat JW Marriott.

Aceste contracte reprezintă pentru cei doi produ­cători de băuturi răcoritoare venituri de câteva milioane de euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă. Dacă în off trade (supermarketuri, hipermarketuri, chioş­curi etc.) cei doi giganţi PepsiCo şi Coca-Cola HBC sunt prezenţi îm­preună şi se luptă pentru o poziţionare la raft mai bună, în canalul on trade (hoteluri restaurante) pot scă­pa de principalul concurent prin contracte de exclusivitate.

„Noi în acest moment nu avem astfel de contracte de exclusivitate. (...) Noi colaborăm şi cu PepsiCo şi cu Coca-Cola“, a spus recent în cadrul emi­siunii ZF Live Laura Hamzea, director de marketing al hotelului de patru stele Howard Johnson din Ca­pitală, care a cerut declasificarea la finalul anului trecut de la cinci stele. După declasificarea Howard John­son, în Bucu­reşti au mai rămas zece hoteluri de cinci stele.

Reprezentanţii Coca-Cola şi cei ai PepsiCo nu vorbesc despre contractele de exclusivitate pe care le au cu hotelurile

 

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date financiare despre cele două companii

- declaraţia directorului de vânzări şi marketing al hote­lului JW Marriott din Bucureşti

- declaraţia reprezentanţilor PepsiCo despre contractele cu hotelurile din Bucureşti 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO