ZF 24

Colegiul Farmaciştilor: Salariile farmaciştilor debutanţi din marile oraşe s-au redus la jumătate din 2010

Colegiul Farmaciştilor: Salariile farmaciştilor...

Autor: Georgiana Mihalache

17.03.2017, 12:34 215

Salariile absolvenţilor care se angajează într-o farmacie au ajuns în marile oraşe la jumătatea nivelului din 2010, la circa 1.600 lei, pe fondul numărului mare de absolvenţi şi al unei concentrări a farmaciilor în câteva localităţi importante.

„Pentru privaţi, trendul salarizării este invers proporţional cu numărul de farmacişti. În 2010 un farmacist, chiar debutant, obţinea undeva la 3.000 de lei net şi un farmacist cu ceva vechime sau farmacist-şef avea peste 4.000 de lei. Acum nu mai avem farmacişti debutanţi care să pornească cu aceste sume. Acum, salariul de pornire este de 1.600 de lei net şi poate ajunge la 2.000 de lei, ceea ce este o clară diminuare într-o perioadă destul de scurtă“, spune Răzvan Prisada, vicepreşedintele Colegiului Far­maciştilor din România (CFR).

Acesta a menţionat că farmaciştii care acceptă să lucreze în mediul rural sau în oraşele mai mici au salariile de la nivelul anului 2010, adică aproximativ 3.000 de lei net. „Concentrarea în oraşele mari nu este în folosul farmaciştilor. Pune presiune pe salarii.“

În ceea ce priveşte farmaciştii care pleacă din România pentru a profesa în străinătate, numărul acestora nu este semnificativ, raportat la numărul total de far­macişti. Astfel, datele Colegiului Far­maciştilor arată că în 2010 au plecat 125 de far­macişti, iar anul trecut numărul aces­tora a fost de 228.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO