ZF 24

Colliers l-a consiliat pe omul de afaceri Simon Roth în vânzarea depozitului Dacia de la Oarja, în apropiere de Piteşti

Colliers l-a consiliat pe omul de afaceri Simon Roth în...

Autor: Roxana Rosu

22.02.2017, 10:47 412

Colliers International a consiliat compania Elgan, deţinută de omul de afaceri Simon Roth, în vânzarea depozitului amplasat în apropiere de Piteşti, închiriat de către Dacia, parte a Grupului Renault, tranzacţie de 42,5 mil euro. 

Depozitul a fost achiziţionat de Globalworth Real Estate Investments Ltd, fond de investiţii condus de omul de afaceri Ioannis Papalekas. 

„Vânzarea depozitului Dacia dezvoltat de Grupul Elgan, către Globalworth, reprezintă o tranzacţie importantă pentru piaţa de investiţii din România, urmând la scurt timp după intrarea fondului suveran GIC pe piaţa locală prin achiziţionarea platformei P3, şi subliniază interesul pentru acest tip de produs. De asemenea, prin această achiziţie, Globalworth îşi extinde portofoliul de centre de depozitare şi logistice în România, după achiziţia parcului TAP în Timişoara. Nu în ultimul rând, pentru Grupul Elgan este primul exit semnificativ în România, acesta uitându-se la noi dezvoltări”, a declarat Robert Miklo, Director Asociat în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International.

Depozitul are cu o suprafaţă închiriabilă de 68.000 mp şi un teren disponibil pentru construcţia a încă 40.000 mp. Amplasat în comuna Oarja, la 28 de kilometri de uzina Dacia de la Mioveni şi în apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti, depozitul fost inaugurat în anul 2010 şi asigură distribuţia de piese de schimb pentru Dacia, Renault si Nissan în România şi 33 altele ţări.

Pe lângă acest depozit, Grupul Elgan a mai dezvoltat mai multe proiecte imobiliare similare, printre care Auchan Logistics (38.000 mp în Ungaria), Volvo Trucks Factory & Logistics (19.300 mp în Franţa), Renault-Nissan Logistics (19.500 mp în Ungaria), Bogáncs Estates Office & Logistics (57.000 mp în Ungaria) şi DHL Express HQOffice & Logistics (14.500 mp în Ungaria).

Vânzarea depozitului Dacia Piteşti reprezintă cea de-a doua mare tranzacţie intermediată de Colliers pe piaţa de industrial în ultimii trei ani, după ce în 2015 compania a consiliat achiziţia Europolis Logistic Park, pentru suma de 120 de milioane de euro. 2015 rămâne un an record în termeni de tranzacţii cu spaţii industriale, fiind atins un volum de aproximativ 300 de milioane de euro, însă şi pentru 2017 previziunile sunt optimiste, consultanţii Colliers Internaţional aşteptându-se la încheierea unor noi tranzacţii de dimensiuni medii. În plus, 2017 are toate premisele pentru a atrage pe toate segmentele pieţei atât noi nume de investitori, cât şi noi achiziţii din parte jucătorilor actuali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO