ZF 24

Colliers vede stagnare la apartamentele noi si -10% la cele vechi in noiembrie

Colliers vede stagnare la apartamentele noi si -10% la cele vechi in noiembrie
08.12.2008, 17:25 24

Indicele BREI (Bucharest Real Estate Index) realizat de firma de consultanta imobiliara Colliers International arata o scadere de aproape 10% in luna noiembrie a pretului apartamentelor vechi din Bucuresti (la un nivel mediu de 1.438 de euro/mp), in timp ce locuintele vechi au ramas la acelasi nivel, de 1.900 de euro/mp.

Scaderea preturilor pentru apartamente vechi de la inceputul anului este de circa 24%, in timp ce apartamentele noi au ramas pentru a treia luna consecutiva la acelasi nivel. Cu toate acestea, o buna parte dintre dezvoltatorii de locuinte noi de pe piata locala au anuntat in ultima perioada diferite oferte si chiar reduceri de preturi, care au ajuns pana la 20%, in unele cazuri.

“Piata apartamentelor noi nu a inregistrat scaderi nici in luna noiembrie, desi aproape in toate proiectele exista promotii legate de pret sau de oferirea gratuita a parcarii sau a boxei”, spun consultantii Colliers.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO