ZF 24

Compania aeriană străină unde lucrează cei mai mulţi români. Cât câştigă însoţitoarele de bord

Emirates generează venituri de circa 20 mld. dolari anual

Emirates generează venituri de circa 20 mld. dolari anual

Autor: Mirabela Tiron

15.04.2014, 00:07 7393

„Angajaţii sunt recompensaţi cu salarii pentru care nu trebuie plătite taxe.“

Bahar Ahmet Birinci, managerul Emirates pe Ro­mânia, Bulgaria şi Turcia, una dintre cele mai mari com­panii aeriene din lume, cu venituri de circa 20 miliarde de dolari anual, spune că 688 de români lucrează în companie, din care 534 fac parte din echipajul de bord (însoţitori de bord şi piloţi) şi că transportatorul se pregăteşte să mai re­cruteze de pe piaţa locală.

Compania, cu sediul central în emiratul arab Dubai, este transportatorul aerian cu capital străin cu cel mai mare număr de angajaţi români, potrivit datelor din piaţă.

„Angajaţii sunt recompensaţi cu salarii pentru care nu trebuie plătite taxe, cu pachete de beneficii extrasalariale (...)“, a spus Bahar Ahmet Birinci. În prezent, compania aeriană nu are zboruri din România, însă a reuşit să atragă „un important trafic de turişti de business din România“ pe zborurile cu plecare din Dubai.

În total, grupul Emirates, ce include pe lângă compania aeriană şi divizia de handling, cargo şi altele, are 68.000 de angajaţi de 160 de naţionalităţi.

Salariul unei însoţitoare de bord începe de la 1.500 de lei (340 de euro) în România, în timp ce în străinătate de la circa 1.000 de euro. Salariile mai mari, dar şi posibilitatea de-a călători în toată lumea îi determină pe români să aplice pentru un job în cadrul transportatorilor aerieni străini.

Roxana (27 de ani), absolventă de Drept, născută în Bucureşti,  o româncă ce lucrează de un an în Dubai la compania aeriană a emiratelor,  Emirates Airlines, după ce anterior lucrase într-o multinaţională din România, declara în noiembrie anul trecut pentru ZF că are un salariu net lunar de circa 4.000 de dirhami (805 euro),  însă cu tot cu banii primiţi de la companie pentru cazare şi cu orele în plus lucrate ajunge la 10.000 de dirhami (2.000 de euro). Salariu, posibilitatea de a călători plătind doar 10% din costul total al biletului dar şi locuitul într-una din metropolele lumii au determinat-o să se mute în Dubai.

Citiţi pe ZF Corporate:

- companiile din aviaţie cu cei mai mulţi angajaţi români

- companii arabe care au derulat campanii de recrutare in România

- declaraţia managerului Emirates despre deschiderea unui birou in România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO