ZF 24

Compania clujeană Softvision a fuzionat cu grupul american SPI

Compania clujeană Softvision a fuzionat cu grupul...

Autor: Roxana Rosu

02.06.2016, 11:53 5201

Compania clujeană SoftVision, specializată în dezvoltarea de soluţii software, a fuzionat cu Software Paradigms International (SPI), una dintre cele mai mari companii din SUA, parte a planurilor de extindere globală a producătorului român.

La începutul acestui an Softvision a anunţat că intenţionează să recrutez 500 de specialişti IT în România până la final de an, în Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare.

Ţăndărei, oraşul din România cu vile ca în Beverly Hills

Cum arătau acum 15-20 de ani cei mai puternici bancheri şi oameni de afaceri din România şi cum arată acum

La nivel global, strategia de extindere Softvision presupune fuziunea cu una dintre cele mai mari companii de servicii software pentru piaţa de retail din Statele Unite, Software Paradigms International (SPI). Astfel, SOFTVISION va avea parte de o dezvoltare masivă în România, SUA, Asia şi se va concentra pe un nou segment de clienţi.

 “Am hotărât că cea mai bună cale de extindere este un parteneriat strategic şi am găsit acest partener în compania Software Paradigms International (SPI) din Atlanta, cu care am decis să fuzionăm. SPI este una dintre cel mai puternice companii de software development pe segmentul retail pentru clienţi precum Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bloomingdale's, Neiman Marcus, Lord & Taylor, Estee Lauder, Michael Kors şi alţii. Acest pas ne asigură un segment nou de clienţi pentru focusul nostru pe mobile şi eCommerce, precum şi o extindere masivă în S.U.A, unde SPI are 500 de angajaţi. În plus, ne asigură o extindere geografică în Canada, Australia, Brazilia şi India.”, ne spune Laurenţiu Russo, CEO Softvision.

Grupul global format din fuziunea celor două companii se va numi SOFTVISION Paradigms International.

Softvision a fost înfiinţată în urmă cu 18 ani la Cluj Napoca şi are filiale în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, dar şi în SUA (Silicon Valley şi Las Vegas). Compania dezvoltă peste 300 de proiecte pentru 100 de clienţi din Europa şi SUA, acoperind servicii şi produse de tip dezvoltare software, testarea şi asigurarea calităţii, aplicaţii mobile, UI/UX Design, servicii de suport şi altele. În portofoliul de clienţi SOFTVISION se află companii de renume mondial prezente în Top 500 Fortune, Silicon Valley şi Wall Street, din variate domenii de activitate precum cel financiar-bancar, telecomunicaţii, medical, educaţie, media şi multe altele. Dintre aceştia, amintim câteva nume sonore precum Microsoft, Toshiba, Alcatel, Sharp, Swisscom, Sprint şi mulţi alţii.

Compania este deţinută de Laurenţiu Russo, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Compania a raportat anul trecut afaceri de 118 milioane lei şi un profit net de aproape 3 mil lei, potrvit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO