ZF 24

Compania de Drumuri a semnat contracte de 200 mil. euro pentru autostrada Sebeş-Turda

Compania de Drumuri a semnat contracte de 200 mil. euro...

Autor: Andreea Neferu

17.04.2014, 15:51 4415

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat miercuri contracte de aproape 200 de milioane de euro pentru proiectarea şi construcţia a două tronsoane din autostrada Sebeş-Turda.

Contractul de construcţie a celor 12,4 kilometri ai lotului al treilea din Sebeş-Turda, cu o valoare de 420,5 milioane de lei (93 de milioane de euro), a fost câştigat de italienii de la Tirrena Scavi şi Societa Italiana per Condotte D’Acqua, în timp ce construcţia lotului al patrulea, cu o lungime de 16,3 kilometri, va fi realizată de austriecii de la Porr Construct şi Porr Bau pentru 470 de milioane de lei (104 milioane de euro).

ZF Corporate: unde ajung banii plătiţi de Guvern pentru proiectele de infrastructură

Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 de luni, dintre care 4 luni - proiectare şi 18 luni – execuţie lucrări. Finanţarea celor două loturi este asigurată din fonduri europene (85%) şi din bani de la bugetul de stat (15%), iar România trebuie să finalizeze lucrările până la sfârşitul anului viitor, altfel riscă să piardă banii europeni pentru aceste tronsoane de autostrăzi.

În cazul celorlalte două loturi ale autostrăzii Sebeş-Turda, contestaţiile privind atribuirea iniţială a lucrărilor nu s-au încheiat încă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO