ZF 24

Compania Happy Tour a avut afaceri mai mari cu 16% mai mari anul trecut

Compania Happy Tour a avut afaceri mai mari cu 16% mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.01.2016, 12:17 346

Compania de călătorii Happy Tour, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 195 milioane de lei (44 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de companie.

Happy Tour este cea mai mare companie din grupul cu acelaşi nume, care a înregistrat o cifră de afaceri de 94 milioane de euro în 2015, în creştere faţă de anul precedent. Happy Tour , companie fondată de Nicolae Demetriade, a fost preluată de fondul de investiţii GED în 2007, iar în acea perioadă compania era cea mai mare agenţie de turism de pe plan local.

Din grup fac parte Happy Tour, agenţia de turism online Paravion şi turoperatorul Prestige Tours. La nivel naţional, grupul are peste 84 agenţii afiliate Happy Tour. În prezent, Happy Tour Group are aproximativ 160 de angajaţi.

Faţă de 2014, numărul clienţilor business ai grupului s-a majorat cu 23%, grupul Happy Tour având clienţi din domenii precum comunicaţii, retail, energie, FMCG, auto sau agricultură.

În ceea ce priveşte turiştii de leisure, numărul acestora a fost cu 20% mai mare decât în 2014,  cei mai mulţi alegând destinaţii precum Turcia, Grecia şi Spania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO