ZF 24

Con-A va construi un magazin Kaufland pe un teren cumpărat cu 5,7 mil. euro

Foto  Cristi Moga

Foto Cristi Moga

Autor: Cristina Cuncea

21.11.2013, 20:10 3567

Editura Polsib din Sibiu (Pols) vinde pentru 5,73 milioane de euro, fără TVA, un teren de aproape 30.000 de metri pătraţi, în oraş, firmei de construcţii Con-A, unde urmează să fie construit un hipermarket Kaufland şi un parc de retail.

Acţionarii Polsib vor discuta contractul de vânzare-cumpărare într-o adunare generală extraordinară programată pentru 25 noiembrie, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În convocator se arată că Polsib va vinde terenul, de 29.117 metri pătraţi firmei Con-A, destinaţia fiind construcţia unui magazin Kaufland şi a unui parc de retail, potrivit PUZ-ului solicitat de către şi pe cheltuiala Con-A.

Con-A este un grup de firme cu capital integral românesc fondat în 1990, având ca asociat unic pe omul de afaceri Mircea Bulboacă. Portofoliul firmei cuprinde mai multe spaţii comerciale construite pentru majoritatea retailerilor prezenţi pe piaţa locală, inclusiv Kaufland.

Polsib este deţinută în proporţie de 79,8% de Editura Teora din Bucureşti, iar cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile firmei a fost operată marţi, la un preţ de 23,8 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea Polsib este de 9,8 milioane de lei (2,2 milioane de euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO