ZF 24

Concurenta suspecteaza incalcarea legii la preluarea distributiei de la Flamingo de catre Asesoft

13.01.2010, 13:58 33

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatieprivind posibila incalcare a Legii Concurentei de catre AsesoftDistribution SRL prin preluarea controlului asupra afacerii dedistributie de produse IT dezvoltata de SC Flamingo InternationalSA constand in anumite relatii comerciale si a activitatii deservice in garantie.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurenteiau realizat o inspectie inopinata la sediul AsesoftDistribution.
"Nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentrareeconomica inainte de autorizarea acesteia de catre ConsiliulConcurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privindcontrolul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, ConsiliulConcurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a seasigura ca agentii economici respecta aceste reguli", a declaratdomnul Bogdan M. Chiritoiu, presedintele ConsiliuluiConcurentei.

Conform prevederilor Legii Concurentei (nr. 21/1996) este interzisapunerea in practica a unei operatiuni de concentrare economice panala emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei.

Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cualte persoane fizice, asupra Dante International SA si EmagInternational, societati prezente pe pietele de comercializare cuamanuntul de produse IT, electronice si electrocasnice din Romania,operatiunile de preluare a controlului in comun fiind autorizate decatre Consiliul Concurentei in noiembrie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO