ZF 24

Conducerea Bursei aproba modificarile Codului BVB

08.07.2009, 12:50 12

Consiliul Bursei a aprobat ieri modificarile aduse la Codul Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce Anca Dumitru a fost reconfirmata in functia de director general al BVB.

Astfel au fost introduse ordinele contingente de tipul “stop buy”/”stop sell”, care vizeaza limitarea pierderii, precum si ordinele de tipul “if touched buy”/”if touched sell” care vizeaza obtinerea de profit. Ordinele de acest gen sunt plasate in piata automat in momentul in care preturile actiunilor pentru care au fost puse ating nivelul stabilit de investitor.

De asemenea, a fost aprobata modificarea perioadei de fixing la inchiderea sedintei de tranzactionare de la la 15 minute, cat este in prezent, la 5 minute, in intervalul orar 16:30 – 16:35. Prin aceste masuri se urmareste fluidizarea procesului de tranzactionare si cresterea eficientei pietei bursiere. Data la care noul orar va intra in vigoare urmeaza sa fie insa stabilita in consiliile urmatoare ale BVB.

In plus Consilul BVB a retransmis CNVM spre avizare modificarile privind extinderea limitei de variatie zilnica de la +/- 15%, cat este in prezent, la +/- 40%, pentru preturile celor mai lichide zece actiuni din piata, precum si modificarile referitoare la eliminarea obligativitatii de suspendare a sedintelor de tranzactionare, cand indicele BET scade cu 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO