ZF 24

Conducerea Pelican: Construim cel mai mare spital privat din România cu 450 de paturi. Suntem îngrijoraţi cu privire la mesajul transmis investitorilor

Conducerea Pelican: Construim cel mai mare spital privat...

Autor: Ioana David

16.01.2013, 10:58 3080

„În momentul de faţă noi construim cel mai mare spital privat din România, poate chiar cel mai mare spital construit în România dupa 1989, care va avea o structură de peste 450 de paturi (...) Ne dorim să avem un cadru legislativ coerent şi constant, să ne putem desfăşura activitatea corect”, a spus Ovidiu Cristian Pătruţ, directorul executiv al Spitalul Pelican din Oradea.

Declaraţiile sale vin după ce recent Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a anunţat că din martie nu va mai deconta banii pe care îi acorda spitalelor private.

Potrivit datelor furnizate de conducerea spitalului Pelican, compania a avut un contract de 9,8 mil. lei cu Casa de Sănătate Bihor, adică 4,7% din sumele totale din acest judeţ.

“Sitalul Pelican este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale (inclusiv spitalizare) din Transilvania. Ţinem să menţionăm această formă de proprietate pentru că este clar menţonatăi în prevederile legii sănătăţii 95/2006, singura lege valabilă în acest moment în vigoare (...) Suntem de altfel singurul spital privat acredit de CONAS şi singurul spital privat de categoria II (fără plan de conformare). Evident, pe lângă toate autorizaţiile emise de ministerul sănătăţii şi direcţia judeţeană de sănătate”, se arată într-un comunicat al spitalului semnat de Ovidiu Gogu Cacuci, director general şi Ovidiu Cristian Pătruţ, directorul executiv. Conducerea spitalului mai spune că este îngrijorată cu privire la mesajul transmis investitorilor in România.

Spitalul Pelican a fost deschis în octombrie 2008 şi are 130 paturi. Unitatea a fost deschisă în urma unor investiţii de 15 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO