ZF 24

Conducerea SIF 1 vrea să ia mai uşor decizii în AGA extraordinare

Autor: Roxana Pricop

30.06.2013, 18:41 253

Consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1) a cerut acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru scăderea cvorumului la întrunirea adunărilor generale extraordinare ale acţionarilor (AGEA).

Şedinţe AGEA s-au întrunit în ultimii ani doar la SIF Transilvania (SIF3), care a reuşit în urmă cu câţiva ani să obţină în instanţă eliminarea din statut a prevederii referitoare la prezenţă.

În prezent, la SIF Transilvania sunt aplicabile prevederile legii societăţilor comerciale, care stabilesc un cvorum de 25% din drepturile de vot la prima convocare, respectiv de 20% la a doua convocare.

La celelalte patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crişana, SIF Moldova, SIF Muntenia şi SIF Oltenia, în actele constitutive sunt prevăzute cvorumuri de 75% din drepturile de vot la prima convocare, respectiv de 50% la a doua convocare. De asemenea, SIF Banat-Crişana a mai anunţat că Consiliul Concurenţei nu obiectează împotriva concentrării economice rezultate din preluarea de către SIF a controlului asupra SAI Muntenia Invest, societatea care administrează activele de un miliard de lei ale SIF Muntenia. Prin această tranzacţie fără precedent pe piaţa locală de capital active cumulate de peste 2,4 miliarde de lei ar putea intra pe mâinile lui Dragoş Bîlteanu, preşedintele în vârstă de 35 de ani al SIF Banat-Crişana. Tranzacţia mai are nevoie de avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a se încheia.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO