ZF 24

Congresmenii americani cer interzicerea importului de arme de asalt, inclusiv din Romania

21.02.2009, 13:05 21

53 de congresmeni democrati si republicani i-au cerut presedintelui Barack Obama sa interzica importul de arme de asalt in Statele Unite, inclusiv cele vandute de România, scrie Gandul. Acestia sustin ca in acest mod se va evita pe viitor "alimentarea razboiului cartelurilor de droguri mexicane". "Prevalenta alarmanta a armelor de asalt importate in SUA a pus ofiterii de politie ai tarii noastre in pericol. Revenirea la (...) implementarea interdictiei asupra importului armelor de asalt va proteja politistii nostri curajosi si pe toti oamenii din New York si Statele Unite", afirma Eliot Engel, presedinte al subcomisiei pentru Emisfera vestica a Camerei Reprezentantilor.

In ultimii ani, Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc si Explozibili (ATF) a abandonat aplicarea interdictiei de import si, prin urmare, piata civila a armelor de foc este inundata de arme importate, ieftine, de tip militar, in special din fostele tari ale blocului de Est, inclusiv Romania, Bulgaria si fosta Iugoslavie, sustin oficialii americani in scrisoarea adresata liderului de la Washington. Despre cum va fi afectata Romania daca va fi luata vreo decizie care sa interzica importul armelor de catre SUA, cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO