ZF 24

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Credit Europe Asigurări-Reasigurări de către Grupul Ergo

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Credit...

Autor: Departament Economic

14.04.2016, 14:27 192

Consiliul Concurenţei a evaluat operaţiunea din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei pe piaţa serviciilor de asigurare şi reasigurare.

Ergo Austria International AG, parte a grupului Ergo, a intrat pe piaţa din România, în anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurări de Viaţă SA (Ergo România), al cărei obiect unic de activitate îl reprezintă asigurările de viaţă. Grupul Ergo este deţinut în proporţie de 99,69% de către Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasigurători mondiali.

Credit Europe desfăşoară activităţi de asigurare generale, precum şi servicii de reasigurare. În urma acestei tranzacţii, Grupul Ergo va avea posibilitatea de a oferi pe piaţa din România atât asigurări de viaţă, cât şi asigurări generale, inclusiv auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO