ZF 24

Consiliul General al Capitalei va vota maine pentru deblocarea pasajului Basarab

18.02.2009, 13:07 25

Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va convoca maine, 19 februarie 2009, prima sedinta extraordinara din mandatul acesta, la initiativa lui Mircea Raicu, Viceprimarul General al Capitalei. Prioritatea numarul unu pe ordinea de zi a CGMB sunt proiectele de dezvoltare a Bucurestiului, a caror tergiversare impiedica finalizarea lucrarilor la Pasajul Basarab, blocate de aproape un an de zile.

"Am incredere ca, in sedinta extraordinara din 19 februarie, proiectele privind dezvoltarea Capitalei vor fi aprobate, astfel incat lucrarile la Pasajul Basarab sa fie deblocate. In cazul in care nici de aceasta data nu va fi aprobata exproprierea celor cinci imobile ramase, consilierii generali ai PD-L vor convoca la fiecare doua saptamani sedinte ale CGMB pana cand se va obtine un rezultat pozitiv. Fac apel la consilierii tuturor partidelor sa tina cont de faptul ca fiecare zi de intarziere a lucrarilor la Pasajul Basarab este platita din banii si timpul bucurestenilor", a declarat Mircea Raicu, viceprimarul general al Capitalei.

Potrivit Legii nr.215/2001 a administratiei publice locale, modificata prin Legea 286/2006, art.46, paragraful 2, deciziile legate de organizarea si dezvoltarea urbanistica a localitatilor si amenajarea teritoriului, se adopta cu votul a cel putin doua treimi din numarul consilierilor in functie. In urma alegerilor locale din 2008 pentru municipiul Bucuresti, PD-L are 24 de consilieri, PSD - 16, PNL - 8, PNG - 4, PRM -3.

Astfel, pentru a lua o decizie privind Pasajul Basarab este nevoie de votul a cel putin doua treimi din numarul consilierilor in functie, adica a 36 de consilieri, si nu doar de votul a 50% + 1 dintre consilierii generali, cat insumeaza reprezentantii PD-L impreuna cu cei ai PNG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO