ZF 24

Contract de proiectare de 400.000 euro pentru modernizări la aeroportului din Bacău

Contract de proiectare de 400.000 euro pentru...

Autor: Ioan Dornescu

28.08.2015, 13:57 1494

Consiliul Judeţean Bacău a atribuit unei asocieri româno-italiene un contract în valoare de 1,7 milioane lei (400.000 euro), cu TVA, pentru servicii de proiectare a lucrărilor aferente unui obiectiv de investiţii care vizează creşterea capacităţii portante şi modernizarea pistei de decolare aterizare şi a suprafeţelor de mişcare aferente la Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău.

Acordul a fost adjudecat în urma unei licitaţii deschise de asocierea formată din Specialist Consulting SRL şi 3 TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata.

Estimate iniţial la 4,8 milioane lei, serviciile au fost atribuite pentru 1,4 milioane lei, fără TVA. Autoritatea contractantă a primit cinci oferte pentru acest proiect, în final fiind admise doar două.

Asocierea câştigătoare va trebuie să se ocupe într-o primă etapă de diverse documentăţii, pentru certificatul de urbanism, obţinerea acordurilor specifice investiţei sau autorizarea execuţiei lucrărilor. Pe lista de obiective figurează şI furnizarea uui studiu de risc pentru execuţia lucrărilor sub trafic aerian.

În etapa a adoua, consultanţii trebuie să acorde asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor şi în perioada de garanţie. Acordul este finanţat din bugetul judeţean.

Consiliul Judeţean Bacău a atribuit recent companiei UTI, parte a unui grup controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, un contract de 56,5 milioane lei (12,8 milioane euro), fără TVA, pentru lucrări de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii de transport aerian a aeroportului. Această investiţie include servicii de proiectare şi lucrări pentru mai multe obiective, printre care se numără terminalul de pasageri, turnul de control şi anexa administrativă, parcări sau un terminal intermodal.

Aeroportul din Bacău procesează în prezent aproximativ 300.000 de pasageri anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO