ZF 24

Copos despre finala Europa League: Sper să am ce învăţa de la acest meci, pentru a putea îmbunătăţi lucrurile în Giuleşti

Autor: Mirabela Tiron

09.04.2012, 11:18 97

George Copos, finanţatorul echipei de fotbal Rapid, susţine că şi-a cumpărat bilet la meciul din finala Europa League din 9 mai, pe care îl vede ca pe un training şi un schimb de experienţă.

"Pentru mine participarea la acest eveniment este "training", un "schimb de experienţă". Merg să văd la lucru două mari echipe. Merg să văd şi mecanismul din "spatele scenei": organizare, securitatea spectatorilor, accesul în stadion şi altele. Toate supervizate de organizatorii internaţionali. Sper să am ce învăţa, pentru a putea îmbunătăţi lucrurile în Giuleşti", spune George Copos.

Întrebat de ZF de la ce lojă va vedea meciului, Copos a răspuns că nu are importanţă cum îi spune lojei şi că oricum este "una din care să pot vedea bine ceea ce mă interesează. S-ar putea să fie loja de business".

Omul de afaceri George Copos are afaceri şi în turism. El deţine hotelurile de cinci stele Hilton şi Crowne Plaza din Capitală. Hotelul Crowne Plaza va fi gazda uneia dintre cele două echipe care vor disputa finala, potrivit lui Copos.

"Pentru turism este de asemenea un eveniment de fructificat. Vor fi mulţi turişti străini, vor fi conferinţe de presă, vor fi evenimente, vor fi mese oficiale. Toate vor fi asigurate de hotelierii bucureşteni. Suntem fericiţi să putem contribui la asigurarea tuturor celor necesare şi să arătăm că în capitala României lucrurile sunt, cel puţin din acest punct de vedere, la nivel european." Copos afirmă că turismul este de mult o ramură recunoscută a economiei şi că încet-încet şi sportul devine un element important în producerea de valoare adăugată. "Punând laolaltă tot ceea ce el atrage şi mobilizează, adică, marketing, publicitate, mass-media - inclusiv televiziuni, producţie de echipament sportiv,cercetare, formare de specialişti, servicii medicale şi altele, obţinem o sferă de activităţi care nu poate fi neglijată şi care are o dimensiune mult peste simpla întrecere sportivă." El afirmă că orice eveniment de anvergură are mari implicaţii. "Spre exemplu, toate oraşele care au găzduit olimpiade au rămas cu infrastructuri de invidiat. În ceea ce ne priveşte pe noi, românii, acest eveniment ne-a dat o mare determinare de a construi un stadion modern, de secol XXI."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO