ZF 24

Copos raspunde protestatarilor de la Ana Imep Pitesti: contextul economic este nefavorabil maririi salariilor

11.09.2009, 12:06 23

Greva de avertisment care a avut loc joi la sediul societatiiproducatoare de motoare electrice Ana Imep Pitesti nu estejustificata, tinand cont ca venitul salarial mediu net lunar in AnaIMEP este in prezent de 1180 lei/salariat, intru totul comparabilcu venitul mediu net pe ramura, care este de 1200 lei, se arataintr-un comunicat de presa al omului de afaceri George Copos.

Conform omului de afaceri, contextul economic generat de crizamondiala este nefavorabil societatii, care a inregistrat o scaderedrastica a comenzilor de motoare electrice, fapt ce a dus laimposibilitatea maririi salariilor angajatilor.

"In aceste conditii severe, in care indicatorii economici aisocietatii s-au redus cu o treime, in anul 2009 s-au platit toatedrepturile salariale, s-au acordat tichetele de masa si toatecelelalte sporuri si drepturi prevazute de contractul colectiv demunca", se mai arata in comunicat.

De asemenea, Copos a mentionat ca administratia societatii astabilit sa isi mentina programul de investitii si a decis caprofitul realizat in exercitiul financiar 2008 sa nu fie distribuitca dividende catre actionari, ci sa ramana in firma pentrurecapitalizare.

Joi, aproximativ 300 din cei 680 de angajati ai societatii careface parte din grupul Ana Holding detinut de omul de afaceri GeorgeCopos, s-au aflat, intr-o greva de avertisment de doua ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO