ZF 24

Corecţia pieţelor bursiere a scăzut averile miliardarilor lumii cu 100 de miliarde de dolari: Cât au pierdut Jeff Bezos, Warren Buffett sau Mark Zuckerberg

Corecţia pieţelor bursiere a scăzut averile...

Autor: Alex Ciutacu

09.02.2018, 10:00 615

După ce indicele industrial Dow Jones a scăzut la începutul săptămânii cu 1.175 de puncte, iar joi cu încă 1.033 de puncte, ajungând la o scădere totală de aproximativ 10%, cea mai mare scădere săptămânală de după criză, cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut 93 de miliarde de dolari din averile lor, potrivit Bloomberg.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, şi-a văzut averea scăzând cu 5,3 miliarde de dolari, ajungând la 113,2 miliarde de dolari, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg, după ce acţiunile companiei Amazon au scăzut cu 4,7%.

Averea „Oracolului din Omaha”, Warren Buffett a scăzut cu 3,5 miliarde de dolari, în timp ce averea executivului Facebook, Mark Zuckerberg a scăzut cu 3,4 miliarde de dolari.

Următoarele cele mai mari două scăderi au fost înregistrate de Larry Page, CEO al companiei Alphabet – 2,1 miliarde de dolari, şi Sergey Brin, Preşedinte al companiei Alphabet – 2,03 miliarde de dolari.

Fondatorul companiei Tesla, Elon Musk a pierdut 1,1 miliarde de dolari, după ce acţiunile companiei au scăzut cu 8,6%.

Indicele industrial Dow Jones cât şi indicele S&P 500 au scăzut săptămâna aceasta ajungând la cel mai scăzut nivel înregistrat după luna noiembrie 2017, încât frica investitorilor referitoare la dobânzile de referinţă şi la inflaţie se intensifică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO