ZF 24

Cornel Penescu va executa cinci ani de închisoare după contopirea pedepselor;decizia nu e definitivă

Cornel Penescu va executa cinci ani de închisoare după...

Autor: Daciana Ilie

01.04.2015, 07:48 114

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis, marţi, cererea de contopire a pedepselor înaintată de Cornel Penescu, aflat în Penitenciarul Ploieşti şi condamnat în şapte dosare penale de mai multe instanţe, între care Înalta Curte de Casaţieşi Justiţie, Tribunalul Prahova, Tribunalul Olt şi Tribunalul Teleorman.

În urma contopirii pedepselor din cele şapte dosare penale, Tribunalul Prahova a decis să-i aplice lui Penescu pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de cinci ani de închisoare, la care a adăugat pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a alege şi a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat sau de a avea orice funcţie de conducere, decizie sau control într-o societate comercială, interdicţii aplicate pe o durată de zece ani după executarea pedepsei principale.

Sentinţa Tribunalului Prahova poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Cornel Penescu a petrecut mai multe luni în arest, între 13 aprilie 2009 şi 29 ianuarie 2010 şi între 10 mai 2010 şi 21 mai 2010, iar în prezent execută o pedeapsă privată de libertate în Penitenciarul Ploieşti, unde este încarcerat din 20 septembrie 2013.

Cele mai cunoscute dosare în care omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat sunt ”Mită pentru arbitri”, dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraudarea fondurilor europene, dar şi dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru corupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO