ZF 24

Cornelia Bumbăcea, partener Pwc România: Băncile au potenţial să dezvolte ceva inovator pe piaţa din România

Cornelia Bumbăcea, partener Pwc România: Băncile au...

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.07.2018, 15:51 548

Băncile care au construit bine până acum pot să folosească inteligenţa şi experienţa acumulată în timp pentru a implementa şi dezvolta ceva inovator. Le trebuie puţin curaj pentru a dezvolta ceva ieşit din comun care să facă o diferenţă majoră.

Alte declaraţii:

- Există atât de multă exprienţă şi inteligenţă în sistemul bancar românesc, prin care cei care au construit bine până acum, probabil vor putea, cu un pic de tehnologie şi curaj, să construiască ceva inovator pe piaţa din România. Ceva ieşit din comun care să facă o diferenţă majoră.

-Băncile trebuie să se uite mai mult la piaţă şi la clienţi.

- Sunt fonduri de investitii care caută să investească în piaţa din România.

- Fondurile de investiţii vin cu o strategie foarte bine formulată pentru că vor să crească cât mai repde şi să obţină o cotă de piaţă cât mai mare.

- Este mai uşor să faci o platformă de creşetere decât să faci o structură de turn around. Eu nu am prea văzut structuri de turn around bancar care să fi avut succes.  Există bănci care au platforme bune de creştere încă.

- J.C. Flowers care a cumprat Piraeus Bank este un consolidator important. Partea cea mai grea la aceste tranzacţi este integrarea, pentru că  este destul de dificilă. Probabil că J.C. Flowers  se va uita la cel puţin trei bănci, după Piraeus încă două.

- România este o ţară importantă în regiunea Europei Centrale şi de Est. Ca să faci un jucător mai mare şi să îl dezvolţi pentru a putea să îl vinzi mai departe trebuie să îl extinzi.

- Imi place în postura de consultant şi rămân investitor în oameni, dar dacăaş putea să  iau de la capăt, probabil aş crea un start-up.

- Nu au vent multe bănci în România pentru că s-au dezvoltat pe piaţa lor. Sunt multe firme şi fonduri de investiţii poloneze care au echipe care se uită spre România, nu neapărat în sectorul bancar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO