ZF 24

Costul orar al forţei de muncă a crescut în T3 cu 14,7% faţă de perioada similară din 2015

Costul orar al forţei de muncă a crescut în T3 cu...

Autor: Roxana Rosu

05.12.2016, 09:45 62

Costul orar al forţei de muncă a crescut în trimestrul trei cu 4,6% faţă de trimestrul precedent şi cu 14,71% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, ajustat după numărul zilelor lucrătoare.

În formă brută (neajustată), faţă de aceleaşi perioade de comparaţie, variaţia costului orar al forţei de muncă a avut o tendinţă similară cu forma ajustată (5,57%, respectiv 16,09%), a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de trimestrul II 2016, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităţilor economice. Cele mai semnificative creşteri s-au înregistrat în învăţământ (32,20%), administraţie publică (7,06%), sănătate şi asistenţă socială (5,18%) şi alte activităţi de servicii (5,12%).

În sectorul bugetar, costul a fost influenţat, în principal, de aplicarea prevederilor legale în domeniu. De asemenea, creşterea costului orar al forţei de muncă în învăţământ a fost determinată şi de diminuarea timpului efectiv lucrat faţă de trimestrul precedent din cauza vacanţei şcolare (fenomen caracteristic acestei activităţi în trimestrul al III-lea al fiecărui an).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO