ZF 24

Credite de 7 mil. lei la şase luni de când a fost aprobată Prima casă pentru IMM

Credite de 7 mil. lei la şase luni de când a fost...

Autor: Razvan Voican

06.05.2014, 10:09 388
Numai 22 de companii au beneficiat până în prezent de schema de garantare a creditelor de 2 miliarde de lei aprobată de guvern prin ordonanţă de urgenţă în octombrie anul trecut, valoarea garanţiilor acordate fiind de 3,5 milioane de lei, potrivit datelor Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, care administrează programul în numele statului.
 
În condiţiile în care garanţia acoperă jumătate din credit, rezultă o valoare a creditelor acordate prin acest program de 7 milioane de lei – o sumă infimă având în vedere că utilizarea integrală a plafonului aprobat de Ministerul Finanţelor ar permite acordarea de credite de 4 miliarde de lei.
 
În total, Fondul a primit până acum 31 de solicitări de garantare, restul în afara celor 22 deja aprobate fiind încă în diferite etape de procesare.
 

Deşi în program au intrat 20 de bănci, inclusiv majoritatea instituţiilor de credit mari, iar bancherii se declarau în general mulţumiţi de această iniţiativă a statului care ar trebui să compenseze capacitatea redusă de garantare a IMM-urilor, deocamdată numai Banca Italo-Romena, Banca Românească, Banca Transilvania, Banca Carpa­tica şi CEC Bank au trimit solicitări de garantare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO