ZF 24

Creditele acordate de bănci depăşesc depozitele în trei din patru judeţe

Creditele acordate de bănci depăşesc depozitele în...

Autor: Andra Oprescu

30.09.2014, 16:46 159

Volumul depozitelor atrase de bănci de la populaţie şi com­pa­nii îl depăşeşte pe cel al cre­ditelor acordate în numai zece judeţe şi în Capitală, în timp ce în multe zone sumele împrumutate sunt încă de aproape două ori mai mari decât cele plasate la bănci, potrivit datelor BNR.

Cele mai mici valori ale raportului dintre soldul împrumuturilor şi cel al plasamentelor la bănci sunt în judeţele Harghita (65%), Covasna (79%), Prahova (79%), Sibiu (80%), Mureş (82%), Neamţ (84%) şi în municipiul Bucureşti (86%).

„În mod normal, judeţele mai dez­vol­tate, care au o activitate economică mai mare ar trebui să aibă o creditare mai in­tensă. Dar, acolo unde sunt mai mulţi bani şi raportul este mai mic pentru că depozitele nu le face doar retailul. Foarte multe depo­zite sunt ale firmelor. Acolo unde oamenii sunt mai săraci şi firmele puţine şi sărace, aceştia nu fac depozite şi sunt şi mai în­da­toraţi“, comentează analistul Dragoş Cabat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO