ZF 24

Creditele cresc în continuare cu viteză mai mică decât depozitele. Raportul credite/depozite a scăzut la finele lui 2019, îndreptându-se spre 71%

Creditele cresc în continuare cu viteză mai mică...

Autor: Claudia Medrega

05.03.2020, 19:05 562

♦ Nivelul încă mic al raportului credite/depozite arată că există spaţiu pentru intensificarea creditării, iar instituţiile de credit au capital şi lichiditate pentru finanţarea economiei, problema fiind numărul mic al clienţilor potenţiali bancabili, după cum au susţinut bancherii ♦ La nivel european, România a fost în ultimii ani în top cu unul dintre cele mai mici rapoarte credite/depozite.

Volumul creditelor a rămas la sfârşitul anului 2019 în urma sumelor economisite de populaţie şi companii la bănci, având în vedere că deşi împrumuturile cresc, ritmul este mult mai temperat faţă de viteza depozitelor, astfel că raportul credite/depozite a ajuns la sfârşitul lunii decembrie la 70,98%.

Finalul anului 2019 a adus o scădere a raportului credite/depozite după ce pe parcursul anului trecut raportul a fost preponderent peste 74%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO