ZF 24

Creştere mai slabă decât era anticipat pentru economia SUA

Creştere mai slabă decât era anticipat pentru economia...

Autor: Anca Dumitrescu

27.02.2015, 15:59 221

Creşterea Produsului Intern Brut a fost limitată de avansul stocurilor sub aşteptările preliminare şi de deficitul comercial.

Analiştii anticipau o creştere a economiei SUA de 2%.

Cheltuielile de consum au consemnat în trimestrul patru cel mai mare avans din aproape patru ani, de 4,2%, iar îmbunătăţirea creşterea pieţei muncii şi costul scăzut al carburanţilor vor permite continuarea tendinţei în acest an, ceea ce va compensa încetinirea exporturilor provocată de aprecierea dolarului şi problemele economice din alte ţări.

"Anticipăm o creştere puternică a consumului în actualul trimestru, parţial datorită încetinirii inflaţiei, care este rezultatul direct al preţurilor scăzute ale energiei", a declarat Joseph LaVorgna, economist şef la Deutsche Bank Securities în New York.

Pe ansamblul anului 2014, economia americană a crescut cu 2,4%, după un avans de 2,2% în 2013. Cheltuielile de consum au urcat anul trecut cu 2,5%, cel mai mult după 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO