ZF 24

Creştere puternică a profitului Wizz Air. Compania a câştigat aproape jumătate de milion de euro în fiecare zi

Creştere puternică a profitului Wizz Air. Compania a...

Autor: Anca Dumitrescu

27.05.2015, 14:31 1746

În anul anterior, Wizz Air a obţinut un profit net de 87 de milioane de euro.

Wizz Air a fost înfiinţată în urmă cu 11 ani de un grup de directori din industria aeriană ungară, iar în luna februarie compania a fost listată la bursa din Londra. Capitalizarea de piaţă a Wizz Air este de 760 million pounds ($1.17 billion), potrivit cotaţiei de 14,65 lire pe acţiune de la închiderea de marţi a tranzacţiilor.

Pentru anul fiscal 2016, Wizz Air anticipează un profit după taxe cuprins între 165 milioane de euro şi 175 de milioane de euro.

Profitul de anul trecut a fost susţinut de extinderea reţelei şi a capacităţii de transport a companiei în Europa Centrală şi de Est, principala piaţă a Wizz Air, concomitent cu reducerea costurilor, iar continuarea acestei strategii va susţinue profitabilitatea şi în anul următor.

Wizz Air a transportat anul trecut 16,5 milioane de pasageri, cu mult sub numărul de 91 de milioane de persoane transportate de Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa.

Ryanair a anticipat marţi o creştere de 10% a profitului şi a numărului de pasageri în actualul an fiscal.

Wizz Air estimează că în acest an fiscal profitul nu va beneficia de scăderea preţurilor carburanţilor, întrucât acestea vor duce la tarife mai mici de transport.

Ryanair se aştepată la un declin de până la 2% al tarifelor într-o perioadă de şase luni până în septembrie, în timp ce al doilea mare operator low-cost din Europa, easyJet, estimează o scădere de 4% a venitului pe loc, în trimestrul care se va încheia în iunie.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 59 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 112 destinaţii din 38 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO