ZF 24

Creşteri pe linie la producătorii de medicamente, dar ritmul a încetinit

Creşteri pe linie la producătorii de medicamente, dar...

Autor: Andrei Cîrchelan

16.05.2014, 00:08 388

Producătorii de medicamente listaţi la Bursa de Valori Bucureşti Biofarm (BIO), Antibiotice (ATB) şi Zentiva (SCD) au raportat creşteri între 3% şi 13% ale profitului înregistrat în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, evoluţia fiind bazată pe creşterea vânzărilor către spitale şi farmacii, potrivit rapoartelor trimestriale publicate miercuri pe bursă de cele trei companii.

Profit în creştere la Biofarm

Biofarm a înregistrat în primul trimestru o creştere de 13% a profitului net, până la nivelul de 9,89 milioane lei (2,2 mil. euro). În acelaşi interval, vânzările companiei au crescut cu 10% faţă de primul trimestru din 2013, până la 36,8 mil. lei (8,2 mil. euro).

Pentru primele trei luni din 2013, compania raportase vânzări de 33,44 mil. lei şi un profit net de 8,73 mil. lei.

Biofarm a înregistrat cel mai mare avans al profitului dintre producătorii de medicamente listaţi, creştere care s-ar putea datora faptului că firma reuşeşte să menţină preţuri mai scăzute decât cei mai mulţi jucători de pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO