ZF 24

Criza de pe piata imobiliara loveste in dezvoltatori. Ibiza House cere reesalonarea unui credit scadent in 2009

12.03.2009, 16:08 82

Firma spaniola Ibiza House va cere Alpha Bank si Raiffeisen Bank prelungirea termenului de rambursare a creditului de 36 milioane euro accesat pentru ansamblul Ibiza Sol din Pipera, finalizat in decembrie si care ar trebui returnat in 2009, in cazul in care vanzarile de locuinte nu isi vor reveni.

"Este vorba de circa 20 de milioane de euro pe care compania ar trebui sa-i ramburseze pana la sfarsitul anului celor doua banci, circa 15 milioane de euro fiind asigurate din contractele deja semnate. Este firesc sa cerem o reesalonare a creditului, daca nu vom reusi sa vindem", a declarat agentiei Mediafax directorul de investitii al Ibiza, Ana Ghidu.

Din cele 304 apartamente construite în complex, au fost vândute 85 de unităţi, valoarea acestora fiind de circa 28,5 milioane de euro.

"Un număr de 30 de apartamente sunt rezervate de un grup de investitori spanioli, dar care ne-au spus că acum îşi revizuiesc planurile de investiţii. Cele 30 de apartamente înseamnă peste şapte milioane de euro", a afirmat Ghidu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO