ZF 24

Criza financiara loveste bordelurile germane

21.04.2009, 15:45 28

Criza financiara mondiala isi face simtite efectele si asupra celei mai vechi profesii din Germania, scrie agentia de presa Thomson-Reuters.

In una dintre putinele state unde prostitutia este legalizata, si neasteptat de transparenta, industria s-a gandit sa ia masuri pentru a stavili actiunile crizei, si a pus la bataie un pachet propriu de stimulare economica ce se remarca prin caracteristici unice: instrumente moderne de marketing, reduceri si diferite mecanisme menite sa reanimeze cererea in picaj.

Unele bordeluri au redus tarifele sau au apelat la diferite promotii pentru a atrage clientii, in timp ce altele au introdus tarife fixe all inclusive. Transportul gratuit cu autobuzul, discounturile pentru clientii fideli si pentru soferii de taxi, precum si “biletele pentru o zi” sunt unele dintre strategiile de marketing menite sa mentina afacerile in picioare.

“Este un moment dificil pentru noi,” a spus Karin Ahrens, administratorul bordelului “Yes Sir” din Hanovra. Ea a declarat ca veniturile au scazut cu 30% pentru localul sau, in timp ce pentru alte cluburi de profil, cifra de afaceri a ajuns si cu 50% mai mica.
“Este cert ca resimtim criza. Clientii au probleme cu banii. Sunt speriati. Nu ii mai poti taxa suplimentar, iar presiunile ne indeamna sa reducem preturile. Toata lumea se asteapta la oferte. Promotiile speciale sunt esentiale in aceste momente ”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO