ZF 24

CSSPP: Fondurile de pensii facultative trebuie aiba un risc scazut, prin diversificarea portofoliilor

10.10.2008, 15:27 11

Conform unui proiect de norma al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), administratorii fondurilor de pensii facultative vor fi obligati sa diversifice portofoliile fondurilor pentru dispersia riscului si mentinerea unui grad crescut de lichiditate si vor trebui sa utilizeze un sistem de administrare a riscului.

Conform proiectului, administratorii fondurilor de pensii vor investi activele fondurilor numai cu respectarea politicii investitionale autorizate de catre CSSPP si a legislatiei in domeniu, in proiectul de norma fiind specificate plasamentele pe care le pot efectua fondurile de pensii facultative, si sunt introduse sublimite in ceea ce priveste investitiile efectuate.

Investirea in instrumente financiare derivate va fi permisa doar pentru acoperirea riscului valutar si a riscului de dobanda. Administratorul fondului de pensii va avea obligatia de a notifica in prealabil Comisia cu privire la investitiile in instrumente financiare derivate pe care intenţioneaza sa le faca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO