ZF 24

Cu 380 de angajaţi, cea mai mare fabrică de ciocolată a produs anul trecut peste 200 de milioane de batoane, prăjituri şi tablete

Producţia Măgura, brand care a avut anul trecut vânzări de 34 de milioane de bucăţi, durează circa o oră şi jumătate, de la prepararea aluatului până la ambalare. Abia după ambalare, prăjiturile ajung pentru prima dată în contact cu mâinile angajaţilor.

Batonul de ciocolată Rom se produce în aceeaşi formă de la lansare, iar ambalajul cu tricolorul a rămas neschimbat. Rom este cel mai vândut baton de ciocolată din România, cu peste 30 de milioane de bucăţi.

Producţia Măgura, brand care a avut anul trecut vânzări de 34 de milioane de bucăţi, durează circa o oră şi jumătate, de la prepararea aluatului până la ambalare. Abia după ambalare, prăjiturile ajung pentru prima dată în contact cu mâinile angajaţilor. Batonul de ciocolată Rom se produce în aceeaşi formă de la lansare, iar ambalajul cu tricolorul a rămas neschimbat. Rom este cel mai vândut baton de ciocolată din România, cu peste 30 de milioane de bucăţi.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.03.2014, 00:00 4558

Aproape de centrul Capitalei, într-un spaţiu care se întinde pe câteva mii de metri pătraţi, circa 380 de oameni au în grijă producţia unora dintre cele mai vândute dulciuri din România – brandurile Rom, Kandia sau Măgura - în cea mai mare fabrică de acest fel de pe plan local. Doar mirosul de ciocolată pe care îl simţi uneori trecând pe lângă fabrică şi camioanele inscripţionate cu numele brandurilor Primola sau Rom sunt cele care te „înştiinţează“ că te afli lângă Kandia Dulce.

De altfel, această unitate de producţie este una dintre cele două fabrici mari de ciocolată care mai funcţionează în România. Kandia Dulce este cel mai mare producător local de ciocolată, cu afaceri de 40 mil. euro în 2013 şi are în portofoliu branduri precum Primola, Kandia, Anidor, Laura, Novatini (tablete de ciocolată şi praline), Rom, Făgăraş, Primola Papi şi Laura (batoane), Ulpio, Cremita ( biscuiţi), Silvana (drajeuri), Sugus (caramele şi jeleuri). În total, în compania Kandia Dulce lucrează circa 500 de oameni.

În fabrica de ciocolată Kandia s-au produs anul trecut peste 200 de milioane de bucăţi de dulciuri: batoane, miniprăjituri, tablete de ciocolată sau praline care ajung în magazine din toată ţara şi  chiar la export în ţări precum Spania, Italia sau Israel. Aici funcţionează patru linii de producţie pentru miniprăjituri, tablete de ciocolată, batoane şi praline. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 13.500 de metri pătraţi (inclusiv linia de biscuiţi aflată în Bulevardul Metalurgiei, la fosta fabrică Primola). În unitatea de fabricare a ciocolatei, acţionarii Kandia Dulce au investit peste 17,5 mil. euro din 2006, de când producţia a fost mutată aici.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO