ZF 24

Cu cât plătesc băncile un internship de 3 sau 6 luni?

Cu cât plătesc băncile un internship de 3 sau 6 luni?

Autor: Adelina Mihai

24.04.2017, 14:35 939

Un internship de trei luni în industria bancară sau în telecom poate fi plătit cu sume cuprinse între 800 şi 1.000 de lei net pe lună, pentru şase ore, iar alte companii pot oferi între 500 şi 600 de lei net pe lună, pentru patru ore, precizează Raluca Pârvu, bu­siness manager la compania de consul­tanţă în management şi resurse umane BPI Group.

Printre băncile care au programe de internship cu po­ziţii deschise în prezent pentru tineri sunt BCR sau Raiffeisen Bank, potrivit site-urilor acestora.

BCR pune la dis­poziţia tinerilor atât pro­gra­me de in­ternship, cât şi stagii de prac­tică. Unul dintre programele de in­tern­ship este de­dicat celor pasionaţi de do­meniul IT. Com­pania caută 25 de ti­neri pe care să îi pre­gătească în de­par­ta­mentele de IT din ca­drul BCR. Pe site-ul BCR nu este precizată valoarea sala­riului.

„Internshipul nu este reglementat, de aceea situaţia va­riază de la o com­pa­nie la alta. Termenul a fost introdus de com­paniile multi­na­ţio­nale şi tot ele pot fi exem­ple de bună prac­tică“, a spus Ra­luca Pârvu.

Pe lângă venitul s­a­la­rial, internii pri­mesc şi alte beneficii din par­tea com­pa­niei, însă aces­tea sunt dife­rite faţă de ale unui an­gajat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO