ZF 24

Cu ce a rămas Bank of Cyprus după criza din primăvară: depozite de 33 mil. euro şi credite de 485 mil. euro

Cu ce a rămas Bank of Cyprus după criza din...

Autor: Ciprian Botea

09.12.2013, 00:05 200
Sucursala Bank of Cyprus de la Bucureşti, închisă timp de o lună în primăvară din cauza unei crize de lichiditate, mai avea la jumătatea acestui an depozite de 33 mil. euro, în scădere cu 85% faţă de finalul anului trecut, şi credite de 485 mil. euro, cu 12% sub nivelul din decembrie 2012, potrivit raportului semestrial al grupului cipriot.
 
Scăderea de depozite în termeni nominali este de echivalentul a 180 mil. euro.
 
Banca a transferat la sfârşitul lunii aprilie 2013 depozite de circa 82 de milioane de euro şi credite de 77 de milioane de euro către Marfin, cealaltă bancă locală cu acţionariat cipriot. Aceasta înseamnă că banca pierduse înainte de izbucnirea crizei din primăvară depozite de circa 100 de milioane de euro.
 
Sucursala locală a Bank of Cyprus a fost închisă timp de o lună în primăvara acestui an după ce criza cipriotă din a doua parte a lunii martie a speriat clienţii care în trecut fuseseră ademeniţi de dobânzile mari oferite de bancă şi care în numai două săptămâni au retras masiv bani din depozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO