ZF 24

Cu ce noutăţi a venit Ulysse Nardin la Salon International de la Geneva: primul ceas automatic din colecţia Freak

Galerie

Galerie

Autor: Cristina Roşca

15.01.2018, 13:08 709

Producătorul elveţian de ceasuri Ulysse Nardin a lansat astăzi la SIHH – Salon International de la Haute Horlogerie Genève primul ceas automatic din colecţia Freak, sub numele Freak Vision.

„Ulysse Nardin sparge convenţiile şi te provoacă să explorezi comorile oceanelor. Unele păsări nu sunt menite să fie ţinute captive. Asta înseamnă libertate, iar libertatea este despre curaj”, aşa îşi încep oficialii orologeriei elveţiene povestea Freak Vision, un ceas ce incorporează o serie de inovaţii lansate cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente din industrie.

Printre noutăţile cu care vine pe piaţă această piese se remarcă roata de balans (balansier) extrem de uşoară datorită faptului că este realizată din siliciu, cu elemente din nichel şi cu micro lamele pentru stabilizare. De asemenea, carcasa ceasului este chiar mai subţire datorită geamului de tip box-dome. Carcasa de 45 milimetri este realizată din platină, în timp ce inelul este din cauciuc albastru îmbrăcat în titan. Cureaua este asortată, fiind din piele ce imită cauciucul şi cu sistem de închdiere din titan. Ceasul are o rezervă de putere de 50 de ore şi este rezistent la apă cu o adâncime de 30 de metri.

Colecţia Freak a fost lansată în 2001, şi tot atunci orologeria Ulysse Nardin a folosit pentru prima dată siliciu, element care va deveni distinctiv pentru casă. Acum, pentru prima dată, acesta este „asortat” cu elemente de nichel, iar rezultatul este o roată de balans extrem de uşoară. Odată cu elemenrele de stabilizare, acurateţea ceasului creşte.

Orologeria Ulysse Nardin a fost fondată de antreprenorul cu acelaşi nume în 1846, iar din 2014 face parte din grupul Kering ce cuprinde branduri de lux precum Gucci, Brioni sau Puma.

Ulysse Nardin este disponibil pe piaţa locală prin intermediu Galt Orologerie Elveţiană.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO