ZF 24

Cu job full-time, dar mereu in vacanta. Povestea economistului roman care calatoreste in jurul lumii, platit de altii

Cu job full-time, dar mereu in vacanta. Povestea economistului roman care calatoreste in jurul lumii, platit de altii

Autor: inCont.ro

25.01.2012, 13:06 1014

Debordeaza de optimism cand vorbeste despre patria lui, desi a fost plecat in peste 40 de state. Pentru el "Romania este tara tuturor posibilitatilor mai mult decat Statele Unite" si n-ar schimba-o pentru nimic. Ba chiar sfatuieste orice tanar sa ramana aici. "Afara lucrurile sunt asezate. Acolo trebuie sa inventezi ceva, sa fii creativ. Aici este suficient sa le copiezi pe cele create si implementate in strainatate", spune Razvan Pascu, economist de profesie si calator in timpul liber, platit de altii sa le povesteasca despre ceea ce vede peste hotare, despre idei de afaceri si despre cum reusesc strainii sa-si promoveze meleagurile.

In curand implineste 27 de ani, dar "se lauda" ca a trait multe pana acum. Este originar din Braila, dar stabilit in Capitala din primul an de facultate. A terminat Marketing la ASE si un master la SNSPA. Acum e manager la ING Bank si calatoreste in diverse locuri de pe glob pentru a le povesti cititorilor sai cum "se vede lumea p-afara".

Razvan Pascu are propria firma, trei angajati si numeroase colaborari cu companii aeriene, agentii de turism sau institutii de credit. Pana sa ajunga aici, insa, spune ca "a muncit mult, inca de mic" si a lucrat "de toate": de la operator pe calculator, agent de vanzari, realizator chestionare pana la consultant in relatiile cu clientii. Acum, veniturile lui se ridica, lunar, la cateva mii de euro - si asta doar din cele trei site-uri de travelling si business pe care le detine.

Citiţi mai multe detalii aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO