Cu trei achiziţii în ultima lună, Papalekas atacă poziţia de „rege“ al birourilor din Bucureşti

15 dec 2014 Autor: Cristi Moga

După ce a cumpărat prima clădire a proiectului Green Court (sediul secundar al Orange) şi Nusco Tower (sediul Volksbank), grecul Ioannis Papalekas a cumpărat şi UniCredit HQ, sediul UniCredit Ţiriac Bank.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată şi condusă de grecul Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord cu omul de afaceri Raul Doicescu şi a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru achiziţia clădirii de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei din Bucureşti, aceasta fiind a treia tranzacţie din sectorul de birouri realizată în ultima lună  de discretul investitor.

Preluarea imobilului dezvoltat de grupul Bog’Art, controlat de Doicescu, vine la scurt timp după anunţurile cu privire la achiziţia clădirilor Green Court I (pentru 44 mil. euro) şi Nusco Tower (pentru 46 mil. euro). Informaţii cu privire la valoarea tranzacţiei cu sediul UniCredit nu au fost făcute publice, dar preţul poate fi estimat la circa 40 de milioane de euro. Astfel, Papalekas a semnat în ultimele săptămâni tranzacţii de circa 130 de milioane de euro pentru a-şi majora portofoliul de birouri cu aproximativ 58.000 de metri pătraţi, suprafaţă închiriabilă.

Prin aceste achiziţii, care deocamdată nu au fost finalizate, portofoliul de birouri deţinut de Globalworth va ajunge la circa 185.000 mp, luând în calcul şi proiectele BOB şi BOC din Pipera (80.000 mp), City Offices (25.000 mp) şi Tower Center (22.000 mp). Independent de activitatea Globalworth, Papalekas mai controlează şi turnul Cathedral Plaza din zona Luterană, proprietate care din cauza litigiilor nu este dată în folosinţă şi nu a fost inclusă în portofoliul Globalworth.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.12.2014

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, birouri
, unicredit
, cumparare
, orange
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide