ZF 24

Culmea infrastructurii rutiere: Autostrada deschisă în noiembrie anul trecut a intrat deja în reparaţii

Culmea infrastructurii rutiere: Autostrada deschisă în...

Autor: Andreea Neferu

20.01.2015, 17:53 3095

Circulaţia pe o porţiune de 100 de metri din lotul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu, între Sălişte şi Cunţa, deschis în noiembrie anul trecut, a fost restricţionată pe o bandă începând de astăzi, ca urmare a unor reparaţii.

“CNADNR va lua măsuri urgente de reparaţie temporară a degradărilor la partea carosabilă, urmând a redeschide circulaţia în cel mai scurt timp”, spune CNADNR într-un comunicat de presă. Compania de drumuri precizează că toate costurile generate de reparaţii vor fi suportate de constructorul lotului al treilea al Orăştie-Sibiu, italienii de la Impregilo.

O fisură cu o lungime de câţiva metri a apărut pe acest tronson de autostradă la doar zece zile după ce fusese deschisă, în noiembrie 2014. Tronsonul de 22 de kilometri a fost deschis cu o întârziere de un an şi jumătate, din cauza alunecărilor de teren din zona respectivă. Concret, alunecările de teren au obligat constructorul să excaveze terasamentul deja construit pe o porţiune de aproximativ un kilometru lungime, să consolideze terenul şi să ridice din nou terasamentul care pe alocuri ajunge la 12 metri înălţime, iar termenul scurt în care a fost executată această lucrare a ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor, potrivit turnulsfatului.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO