ZF 24

Cultura gratuitatii tinde sa devina o regula oficiala. Cum comentati?

05.05.2009, 15:59 22

In Romania, asa cum s-a vazut si cu ocazia weekendului recent, cultura gratuitatii tinde sa devina o regula oficiala. Si, odata cu ea, tinde sa dispara definitiv orice forma de cultura civica participativa, obligatorie pentru o tara care aspira sa fie democratica si cu valori liberale, scrie analistul poltic Dan Sultanescu, intr-un comentariu pentru ZIARUL FINANCIAR.

Foarte multi romani au vazut marinimia celor din PSD si PD-L in zilele de 1 si 2 mai. La munte, la mare, in Bucuresti, s-au organizat evenimente pentru public, s-a dat de mancare si de baut. S-a cantat, s-a dansat - totul aparent gratuit. A fost frumos pentru oameni care, de obicei, nu primesc nimic din partea statului. Dar a fost gratis? Categoric nu. Factura a fost taiata de niste firme, care nu vor fi controlate si care fac oricum ca bugetul sa fie si mai sarac decat era deja. Iar celor care au nevoie mereu de o masa calda si nu isi permit sa si-o cumpere, nu li se poate da sprijin zilnic, fiindca nu-i asa, nu sunt bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO