ZF 24

Cum a ajuns City Insurance liderul pieţei de asigurări. O cincime din asigurările vândute de brokeri în 2017 au fost poliţe emise de City Insurance

Cum a ajuns City Insurance liderul pieţei de asigurări....

Autor: Anelis Baciu

27.12.2017, 12:59 362

Mai mult de o cincime din vânzările totale de asigurări ale brokerilor din primele nouă luni ale acestui an, echivalentul a circa 930 milioane de lei, au fost poliţe emise de City Insurance, companie care după ce a ieşit din redresare financiară a devenit cel mai mare jucător din piaţa de profil.

Volum mare al vânzărilor prin brokeri este este defapt şi explicaţia pentru ascensiunea fulminantă a City în clasamentul din asigurări. Compania îşi vinde produsele, în special poliţe RCA, în proporţie de aproape 95% prin brokeri de asigurări căroar le oferă cele mai bune comisioane din piaţă.

City Insurance avea în septembrie o cotă de piaţă de peste 13%, echivalentul unor prime brute subscrise de 980 milioane de lei, fapt care i-a permis menţinerea pe primul loc în clasament şi după primele nouă luni din 2017. Locul secund a revenit Allianz-Ţiriac.

City Insurance este de departe şi cel mai puternic jucător din piaţa RCA. Compania avea la finalul lunii septembrie o cotă de piaţă de peste 30%. În ultimii cinci ani niciun alt asigurător nu a avut o cotă de piaţă mai mare decât City, nici măcar mult blamatele Astra şi Carpatica Asig, acuzate în repetate rânduri de goană după RCA prin dumping pe tarife.

Companiile de asigurări au vândut poliţe în valoare de 7,32 miliarde de lei în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul vânzărilor a fost suţinut de asigurările de viaţă care şi-au continuat creşterea de 30% şi au ajuns la 1,52 miliarde de lei. În acelaşi timp asigurările generale au avansat cu numai 1%, până la 5,8 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO